Gece Nöbeti/Tess Gerritsen - Atakan Göktepe

15 Kasım 2011 Salı

Gece Nöbeti/Tess Gerritsen


Tess Gerritsen'dan okuru içine çeken bir roman daha. Girişi Gerritsen'la yapmak istedim; çünkü şu anda kütüphanemde bulunan en sağlam tıbbi gerilimlerin yazarıdır kendisi. Gece Nöbeti de yine gerçekten de çok başarılı olan bir tıbbi gerilim.
Yazar, diğer kitaplarındaki gibi iki farklı bakış açısından başlamış olayı anlatmaya. Springer Hastanesi acil servisinin şefi Toby Harper, gece nöbetlerine kalması ve Alzeihmer hastalığına muzdarip annesiyle ilgilenmesi gerektiği için müthiş bir bunalım içinde. Gerritsen burada çok cana yakın, çok içten bir doktor karakteri yaratmış.
Toby Harper'ın hayatı zaten sallantıdayken bir gecede iki hasta kaybetmesiyle alt üst olur. Cerrah olan gıcık Dr. Carrey, kaybolan hastası Harry Slotkin'in ailesi, Creutzfeldt-Jakob hastalığı şüpheleri, yaşlıların, emeklilerin huzurunu sağlayan Brant Hill şirketi ve annesinin son bakıcısı Jane Nolan derken Toby tehlikeli ve stresli günler geçiriyor. Bir yandan da on altı yaşında olmasına rağmen seks işçiliği yapmak zorunda kalan ve ailesinin kabul etmediği Molly Picker karakteri var. Ve yine Gerritsen'ın romanlarında olduğu gibi bu iki karakterin kaderleri bir noktada kesişecek.
Roman kesinlikle çok rahat bir üsluba sahip kesinlikle sıkmıyor insanı. Tıbbi terimler çok fazla kafa karıştırmıyor. Selim Yeniçeri'nin çevirisi gayet okunabilir. Tess Gerritsen "bu kadın işini biliyor" dedirtiyor. Arka kapakta bulunan kitap hakkında söylenen tüm sözleri fazlasıyla hak ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder